Warning: stream_get_contents() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/clients/client1/web26/web/core/fetch-info.php on line 40

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/clients/client1/web26/web/core/fetch-info.php on line 41

Warning: stream_get_contents() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/clients/client1/web26/web/core/fetch-info.php on line 40

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/clients/client1/web26/web/core/fetch-info.php on line 41
Fedezd fel Tihany csodáit! Bemutatjuk a legszebb látnivalókat!

Egy gyöngyszem, amit nem elég egyszer látni: Tihany és nevezetességei

English   Rólunk   Kapcsolat
Kedvenceim közé teszem
 • Hotel Aranysas.

  Hotel Aranysas

  Hotel Aranysas

 • .

 • .

 • .

 • Hotel Aranysas.

  Hotel Aranysas

  Hotel Aranysas Bemutatkozás

 • .

 • .

 • Rendezvények és Programok.

  Rendezvények és Programok

  Alsőörs és Hotel Aranysas

 • .

 • .

 • .


Tihany látnivalói, nevezetességei

Tihany a Balaton ékszerdoboza, ahol rengeteg látnivalót találhatunk. Ez a kis falu egész napos programként szolgálhat, kulturális és természeti csodáival. Egy tihanyi kirándulás az egész család számára kiváló program, ráadásul nem csak nyáron!

Tihany - a Balaton ékszerdoboza

 

Tihany – a Balaton gyöngyszeme Alsóörstől néhány kilométerre

 

Mikor vendégeink programjavaslatot kérnek tőlünk, az első, amit szívből ajánlok, a Balaton kis ékszerdoboza, Tihany, a település mely 2014-ben elnyerte a legszebb felújított európai falu díját. A Balaton medencéjét két részre osztó, páratlan fekvésű félszigetet vulkanikus erők formálták évmilliókkal ezelőtt. Mivel Alsóörstől mindössze 15 km-re található, autóval, kerékpárral, vagy hajóval is átruccanhatunk, hogy egy csodás napot töltsünk el ezen a különleges helyen.

 

 

Tihany legfőbb nevezetességei

 

Tihany egyik jellegzetessége a visszhang, amely a Tihanyi Apátság és a Visszhang-domb között keletkezett. Bár a domboldal beépítése gátolja a jelenséget, tiszta, csendes időben még most is megfigyelhető, a lelkes turisták próbálkozásai pedig eleve garantálják a jó hangulatot.

 

Tihany jelképe az I. András király által 1055-ben kijelölt családi temetkezőhely fölé emelt bencés monostor, amely méltóságteljesen magasodik a Visszhang dombon. Panorámáját sokan páratlannak tartják, én bevallom, sokkal jobban szeretem Tihanyt Balatonfüredről, Csopakról, vagy Alsóörsről egészében megcsodálni. Az apátságban látogatható I. András király kriptája, de kiállításoknak, koncerteknek és kulturális eseményeknek helyet ad ez az impozáns épület.

 

Mivel a Belső-tó körül pihenőpark, futballpálya és játszótér, a környéken pedig szőlők, legelők, erdők és levendulaültetvények találhatók, minden aktív kikapcsolódásra vágyó turista remekül érezheti magát itt.

 

Fotó: Vers József

 

További látnivalók Tihanyban

 

A túrázást kedvelőknek a  Belső-tó mellől 10 perc kényelmes gyaloglással elérhetők a Gejzírkúpok. Ezek a vulkanikus tevékenység hatására kiemelkedő szirtek, legnagyobb közülük az Aranyház-gejzírkúp, ami egy sárga zuzmóról kapta a nevét, ami rátelepedett. A Gejzírkúpoknál egy kisebb méretű barlangot is megtekinthetünk a gyerkőcök nagy örömére. A Hármashegyi-kúpra is érdemes felmenni, ha már itt járunk, innen nyílik ugyanis a legszebb kilátás a Belső-tóra és az ősközségre.

 

A barátlakásokat sem szabad kihagyni a tihanyi kirándulásunk során. Az Orosz szerzetesek által a XI. században vájt kőbarlangok, nem csak lakhelyül, hanem temetkezési helyként is szolgáltak. A tihanyi alapítólevélben Petra néven említett üregeket, ma sajnos kevesebben keresik fel szemben a Csúcs-hegy oldalában található lassan 50 éves őslevendulással, mely június vége felé lilába vonja a hegyet. A levendula mindig is kiemelt szerepet játszott Tihany történetében, hagyományai vannak termesztésének és feldolgozásának egyaránt. A  Szedd Magad akció idén előreláthatóan június 20-án kezdődik és a virágzás függvényében, a "készlet erejéig" tart, de ez már egy másik történet… smiley

Pannon Csillagda Bakonybélben

Pannon Csillagda Bakonybél

Különleges látnivaló a Balatonon a Pannon Csillagda Látogatóközpont Bakonybélben. A természet és a csillagászat szerelmesei számára kihagyhatatlan programokat kínálnak éjjel-nappal.

Dínópark Veszprémben!

Életnagyságú dinoszauruszok a Veszpérmi Állatkerben!

A Veszprémi Állatkertben mostantól óriási dinoszauruszokkal találkozhatnak az érdeklődők! Biztos, hogy a gyerekek kedvence lesz, látogassatok el ide Ti is!

Templomok Alsóörsön és a környékén

Templomok Alsóörsön és környékén

Bemutatunk nektek néhány Alsóörsön és környékén található templomot, amiket érdemes meglátogatni, ha nálunk jártok. Most a miserendet is megtudhatjátok, így ehhez is tudtok később igazodni, ha szeretnétek.

Balaton az előszezonban

Az előszezon előnyei a Balatonnál

A legtöbb ember csak a főszezonban látogat el a Balatonra, pedig az előszezonban ugyanolyan élvezetes lehet egy balatoni kirándulás. Az idő kellemes, a Balaton gyönyörű, és sehol nincs tömeg! 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőkézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Útvonaltervező

Magyarországi és külföldi autós utak tervezése.Eseménynaptár

2020 Július

H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             
Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.

A Herendi Porcelánmanufaktúra

Vannak olyan programok, amelyeket semmiképpen sem szabad kihagyni, ha a Balatonon járunk. Úgy gondolom, hogy a Herendi Porcelánmanufaktúra Látogatóközpontja is ezek közé tartozik! 

Paloznak - ismerd meg ezt a települést Alsóörstől 5 percre!

Ismerd meg Paloznakot!

Irány Paloznak! Hallottál már erről a településről? Sokaknak újdonság lehet, pedig Alsóörs és Balatonfüred között található, így aki erre jár, érdemes tennie egy kis kitérőt egy kellemes kirándulásra Paloznakon!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőkézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Útvonaltervező

Magyarországi és külföldi autós utak tervezése.